Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δημόσια και ιδιωτική σύνταξη . Η πρώτη αποτελεί υποχρεωτική επιλογή καθώς όταν δουλεύουμε γίνονται κρατήσεις στο μισθό μας  , η δεύτερη είναι αποκλειστικά δίκη μας επιλόγη . Στο σημερινό μας άθρο θα αναλύσουμε τις 8 βασικές διαφορές τους .


1) ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στην δημόσια σύνταξη τα τελευταία χρόνια τα πόσα εχουν μείωθεί πολλές φορές . Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές το ποσό καθορίζεται πλέον με βάση την εθνική σύνταξη και την αναλογική. Η εθνική σύνταξη κατοχυρώνεται εφόσον έχουμε συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης (4500 ένσημα) και αρχίζει απο τα 340 ευρώ περίπου με μέγιστο ποσό τα 384€ το μήνα για όσους έχουν 20 έτη ασφάλισης (6000 ένσημα) και πάνω . Η αναλογική  δεν είναι σταθερή , κυμαίνεται με βάση το σύνολο των εισφορών που έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος, το μισθό του, τα έτη ασφάλισής . Υπολογίζεται οτί η δημόσια σύνταξη δε θα ξεπερνά το 55% με 60% του τελευταίου μισθού του ασφαλισμένου πριν τη συνταξιοδότηση. Έτσι για παράδειγμα μισθωτός που λάμβανε 1000€ τελευταίο μισθό πριν τη συνταξιοδότηση, θα λαμβάνει από τη δημόσια σύνταξη κατά μέσο όρο 550€ με 600€ το μήνα .

Στην ιδιωτική σύνταξη το ποσό της σύνταξης ειναι σταθερό και γνωστο απο την αρχή και μπορούμε να το προσαρμόσουμε ανάλογα στις ανάγκες μας .

2) ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Στην δημόσια σύνταξη τα όρια συνταξιοδότησης συνεχώς αυξάνονται . Στην ιδιώτικη επιλέγουμε εμείς απο την αρχη την ηλικία συνταξιοδοτησης.

3) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 

Στο δημόσιο σύστημα οι εισφορές των ασφαλισμένων αναδιανέμονται . Αν κάποιος δε καταφέρει να συγκενρτώσει τα 4500 ένσημα όλες οι εισφορές που έχει πληρώσει μένουν στο σύστημα για να πληρθούν οι συντάξεις των υπολοίπων.

Η ιδιωτική σύνταξη είναι ανταποδοτική. Ο ασφαλισμένος καταβάλει τις εισφορές του οι οποίες τοκίζονται ετησίως με σκοπό να του επιστραφούν με τη μορφή σύνταξης και εφάπαξ. Στη περίπτωση που κάποια στιγμη δε μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τις εισφορές του είτε λογω οικονομικης αδυναμίας είτε λογω θανάτου , τότε επιστρέφεται ενα μεγάλο μέρος των καταβληθέντων εισφορών στον ίδίο η στους δικαιούχους .

4) ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 

Στη δημόσια σύνταξη υπαρχουν μεγάλες καθυστερήσείς που σε αρκετές περιπτώσεις εχουν ξεπεράσει τα δύο χρόνια .

Στην ιδιωτική σύνταξη ξέρει απο τώρα πότε ακριβώς θα ξεκινησεί να πέρνει τα χρήματα του πίσω ως σύνταξη , άμεσως μέτα τη λήξη του συμβολαίου του.

5) ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στη δημόσια συνταξιοδότηση προβλέπεται μεταβίβαση ενός ποσοστού της σύνταξης του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου σε δικαιούχους όπως σύζυγοι και τέκνα υπό προϋποθέσεις εισοδηματικές και ηλικιακές .
 Στην ιδιωτική ασφάλιση ωστόσο έχουμε 100% μεταβίβαση σε ορισμένους από τον ασφαλισμένο δικαιούχους .

6) ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Στο δημόσιο συστημα σύνταξης προβλέπει σύνταξη ανάλογα με τα ενσήμα και το ποσοστό της αναπηρίας .

Στην ιδιωτική σύνταξη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ο ασφαλισμένος σταματάει να πληρώνει το συμβόλαιο του , αναλαβμάνει η εταιρία την πληρωμή του για το διάστημα εως τη λήξη του και τότε ο ασφαλισμένος θα πάρει το ποσό που θα εχει συγκεντρωθεί είτε ως εφάπαξ είτε με τη μορφή σύνταξης .

 Μπορείτε να επικοινωνήσετε προσωπικά  μαζί μου με τους παρακάτω τρόπους



Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

Συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας
Με μύνημα στη σελίδα μας στο facebook
Μέσω τηλεφώνου 6972270387
E-mail : theodoroshiotis@gmail.com
Στέφανου Παδοβα 12 Κέρκυρα





 Πάντα δίπλα σας
Θεόδωρος Χιώτης
Αριθμός ειδικού μητρώου επιμελητηρίου Κέρκυρας 828
www.chiotis.eu
Facebook page ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.