Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια κατοικίας

 Με την ασφάλεια κατοικίας εξασφαλίζουμε έναντι ενός ετήσιου ποσού ότι θα αποζημιωθούμε για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν στη κατοικία μας . Για παράδειγμά ζημίες που μπορεί να προκύψουν στο κτίριο η στο περιεχόμενο του κτιρίου απο φωτιά , καπνό ,  νερό , κλοπή , σεισμό , βραχυκύκλωμα .
Ποια είναι τα κριτήρια για τον υπολογισμό ασφαλίστρων της κατοικίας μου;

Το ετήσιο κόστος ασφάλισης για την κατοικία μας εξαρτάται από τα πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι , το έτος κατασκευής , το τρόπο κατασκευής καθώς και απο την αξία του περιεχομένου. Ένα μέσο σπίτι στην Ελλάδα ασφαλίζεται για 1200 - 1800 ευρώ το τετραγωνικό για το κτίριο και περίπου 200-300 ευρώ για το περιεχόμενο.

 Για παράδειγμα ενα σπίτι 100τμ ασφαλίζεται για το κτίριο για 120000 εώς 180000 ευρώ και για το περιεχόμενο 20000 εώς 30000 ευρω. Για κατασκευές που είναι πολύ καλής κατασκευής ή έχουν ποιο ακριβό περιεχόμενο όπως ακριβά έπιπλα η ηλεκτρονικές συσκευές οι ασφαλιζόμενες αξίες υπολογίζονται σε συνεννόηση με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλό ο οποίος είναι επαγγελματίας ειδικά εκπαιδευμένος ώστε να μπορεί να υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια την αξία της περιουσίας μας ώστε μαζί να διαλέξουμε τη καλύτερη ασφαλιστική λύση .

Όπως αναφέρει ρητά η Εγκύκλιος 462 της Τράπεζας της Ελλάδας «με τη δανειακή σύμβαση, δανειολήπτης δεν έχει δεσμευθεί να ασφαλιστεί σε συνεργαζόμενη με το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστική επιχείρηση, αλλά διατηρεί το συμβατικό του δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο της επιλογής του, εφόσον αυτό πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή του σύμβαση». Άρα μπορείτε να επιλέξετε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας συμφέρει και η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να το κάνει δεκτό. 


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε δωρεάν μελέτη των αναγκών σας και να σας δώσουμε προσφορά προσαρμοσμένη στις δυνατότητες σας με τους παρακάτω τρόπους :

Συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας
Με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook
Μέσω τηλεφώνου 6972270387 , 2661303209
E-mail : theodoroshiotis@gmail.com
Στεφανου Παδοβα 12 Κέρκυρα
Θεόδωρος Χιώτης
Αριθμός ειδικού μητρώου επιμελητηρίου Κέρκυρας 828
Facebook page ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.