Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τι καλύπτει το Δημόσιο ταμείο σε περίπτωση νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο ;

Μια συχνή ερώτηση που έχει κάθε ασφαλισμένος αφορά στο τι
καλύπτει ο δημόσιος ασφαλιστικός του φορέας, σε περίπτωση νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Το ερώτημα αυτό αφορά κυρίως σε ασφαλισμένους με ιδιωτικά προγράμματα υγείας στα οποία υφίσταται απαλλαγή.  Το ποσό αυτό μπορεί, εξ' ολοκλήρου ή εν μέρει, να καλυφθεί από τον δημόσιο ασφαλιστικό φορά του ασφαλισμένου.

Ποια ποσά καλύπτει ο δημόσιος ασφαλιστικός φορέας ;
Από το 2012 και μετά θεσπίστηκε πίνακας ο οποίος προβλέπει το ανώτατο ποσό που μπορεί να χορηγηθεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για όλες τις πιθανές περιπτώσεις νοσηλειών και θεραπειών. Η λίστα αυτή ονομάζεται ''Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια - ΚΕΝ''  ΦΕΚ 946/ 27 Μαρτίου 2012.      

Τι εννοούμε με τον όρο «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια» ;
 Στον πίνακα αναγράφεται η πλειονότητα των ιατρικών περιπτώσεων με συγκεκριμένη κωδικοποίηση και το ανώτατο ποσό που καλύπτεται από το Δημόσιο.  Η δομή του πίνακα έχεις ως εξής : 
ΚΩΔ ΚΕΝ: Εσωτερική κωδικοποίηση για την επικοινωνία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
ΚΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Περιγραφή της νοσηλείας που καλύπτεται.
ΜΔΝ: Μέγιστη Διάρκεια Νοσηλείας για το κάθε περιστατικό που μπορεί να επεκταθεί εάν υπάρξει ιατρικά αναγκαίος λόγος (π.χ. επιπλοκές).
Κόστος: Το μέγιστο προβλεπόμενο ποσό πληρωμής του νοσοκομείου.


 
 Σε Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα καλύπτεται το 70% του αντίστοιχου ΚΕΝ
Με βάση τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, σε περιπτώσεις νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο ισχύει επίσης  ο πίνακας των ΚΕΝ, προβλέποντας συμμετοχή 30%. Η κάλυψη του Δημοσίου Ασφαλιστικού Φορέα σε Ιδιωτικό νοσοκομείο φτάνει μέχρι το 70% του σχετικού Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου. 
 Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασφαλισμένος
Τις περισσότερες φορές, το συμφέρον του ασφαλισμένου απαιτεί την χρήση τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού φορέα ασφάλισής του. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, οφείλει να  παραδώσει στο γραφείο κίνησης το ατομικό του βιβλιάριο υγείας, αλλά  και τον αριθμό του ιδιωτικού του συμβολαίου ώστε να συμμετάσχουν και οι δύο φορείς στα έξοδα συνδυαστικά.  Κατά αυτό τον τρόπο, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μη χρειαστεί να συμμετάσχει ο ίδιος στη νοσηλεία του, εφόσον το 70% του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου φτάσει ή ξεπεράσει την απαλλαγή του συμβολαίου του.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε δωρεάν μελέτη των αναγκών σας και να σας δώσουμε προσφορά προσαρμοσμένη στις δυνατότητες σας με τους παρακάτω τρόπους :

Συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας
Με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook
Μέσω τηλεφώνου 6972270387 , 2661303209
E-mail : theodoroshiotis@gmail.com
Στεφανου Παδοβα 12 Κέρκυρα
Θεόδωρος Χιώτης
Αριθμός ειδικού μητρώου επιμελητηρίου Κέρκυρας 828
www.chiotis.eu
Facebook page ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.